Международната рейтингова агенция Standart and poors е повишила рейтинга на София. С това се похвалиха както от Столична община, така и премиерът Бойко Борисов преди началото на правителственото заседание.

"Това са най-добрите отговори към всички критици. София има най-високия рейтинг от всички столици на Балканите. Това го подаряваме на нашите критици - столицата ни да е на първо място. Сега още по-внимателно ще изслушваме критичните им бележки", каза Борисов. 

Борисов нареди да се действа срещу безводието

Борисов нареди да се действа срещу безводието

Премиерът установи, че преди са имали проблем с наводненията, сега с безводието

Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши дългосрочния кредитен рейтинг на София от 'BBB- на 'BBB с положителна перспектива. От S&P Global Ratings отчитали приемствеността в управлението след преминалите местни избори, което би осигурило и по-нататъшната финансова стабилност и поддържаната висока ликвидност.

С високия рейтинг на страната се похвали премиерът Борисов и през уикенда.

На днешното правителствено заседание Борисов обяви и че правителството отпуска днес 16 млн. лв. за ремонт на 8 военни самолета.

"Да се предаде на Красимир Каракачанов, който е на среща на НАТО в Лондон, където ще ни хвалят затова какво е направила България, че отпускаме допълнителни разход - 16 млн.лв. за 8 самолета - да им бъдат подменени двигателите, така че летците да си изпълняват задълженията", каза в заключение Борисов.