По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов служителят на "Правителствената информационна служба" Любомир Методиев е освободен от длъжност.

По-рано днес от Асоциацията на европейските журналисти - България, разпространиха позиция, в която призовават Любомир Методиев да бъде отстранен от поста.

Припомняме, че Борисов нареди Методиев да поднесе публично своето извинение на журналистиката, която удари с микрофон през ръката, по време на посещението на премиера на разкопките на царската гробница край пловдивското село Маноле.

Борисов накара подчинен, ударил журналистка, да се извини

Борисов накара подчинен, ударил журналистка, да се извини

Служителят в МС ударил журналистката с микрофон по ръката

Мъжът през цялото време нервничел и настоявал журналистите да се оттеглят от върха на могилата. Тогава журналистката понечила на направи снимка на археологическия обект, а чиновникът в МС я ударил с микрофон през ръката.

Останалите журналисти веднага попитали Методиев защо е посегнал на техен колега, а същият отговорил, че му омръзнало да прави забележки и да подканя журналистите да слязат от могилата. Той не се извинил на жената, въпреки призивите от нейните колеги.

Според "Правителствената информационна служба" подобно поведение и отношение към представителите на медиите е неприемливо.