Премиерът Бойко Борисов накара свой подчинен да се извини на журналистка, след като същият я ударил по време на посещението на премиера на разкопките на царската гробница край пловдивското село Маноле.

Служителят Любомир Методиев от пресслужбата на Министерски съвет посегнал и ударил по ръката кореспондентка на национален вестник, пише "24 часа".

Борисов помага максимално на археолозите

Борисов помага максимално на археолозите

Премиерът разгледа откритията от царската гробница край с. Маноле

Мъжът през цялото време нервничел и настоявал журналистите да се оттеглят от върха на могилата. Тогава журналистката понечила на направи снимка на археологическия обект, а чиновникът в МС я ударил с микрофон през ръката.

Останалите журналисти веднага попитали Методиев защо е посегнал на техен колега, а същият отговорил, че му омръзнало да прави забележки и да подканя журналистите да слязат от могилата. Той не се извинил на жената, въпреки призивите от нейните колеги.

Това накарало журналистката да си тръгне от археологическия обект разтревожена.

Откриха царска тракийска гробница в село Маноле

Откриха царска тракийска гробница в село Маноле

Предстои археолозите да влязат в гробницата

По-късно журналистите наклеветили Методиев пред премиера. Като разбрал това, Борисов погледнал строго подчинения си и го попитал: "Как е възможно такова нещо?"

Премиерът наредил на Методиев да се извини незабавно на жената, а той от своя страна се оправдал, че не искал да удари журналистката - микрофонът му се изплъзнал. Служителят на пресслужбата на МС все пак обещал пред премиера да се извини и взел телефона на жената.