Като неразбиране и манипулация на факти определи Румен Радев изказвания на Бойко Борисов и представители на неговата партия относно неговата позиция за Русия.

Пред БНР държавният глава обясни, че винаги е имал "ясна оценка по отношение на Русия, националната сигурност". "Там компромиси са недопустими и трябва да се преследва всяко вмешателство в нея. Трябва да е ясно едно - кой представлява България в ЕС, тъй като той е част от колективните позиции", каза той.

Тези крясъци, че съм имал недопустимо крещящо мълчание по отношение на руските шпиони, при положение че си пуснал руските агенти на техните служби безнаказано години наред да тровят българските граждани, да взривяват граждани, както твърдят ДАНС и прокуратурата, да си допуснал отговорен пробив в националната сигурност, пет български граждани, четирима офицери са уличени, а службите пряко подчинени - именно те са отговорни за организацията на класифицираната информация. След като си платил неимоверна цена за "Турски поток" с наши пари, без да си питал, след като лиши България от огромни такси от "Газпром", след като позволи "Газпром" да заеме всички точки на тръбопроводите и концепцията за "Балкански поток" се изпарява, България загуби арбитража и плати огромни пари за "Белене", "Лукойл" не плаща корпоративен данък - да твърдиш подобни неща е върхът на наглостта, изброи президентът Румен Радев.

"Мълчанието на агнетата" за Русия гледа Борисов от другата страна на "Дондуков"

"Мълчанието на агнетата" за Русия гледа Борисов от другата страна на "Дондуков"

Мълчали и другите политически сили, които казват, че имат евроатлантическа ориентация