"Мълчанието на агнетата" - този хубав филм*, по думите на Борисов, се наблюдава от страна на Румен Радев, държавен глава и върховен главнокомандващ, а и от останалите политически сили по отношение на темата за дестабилизиращите действия на Русия.

Критиката си премиерът в оставка Бойко Борисов отправи по време на работно съвещание с министри днес. От прессъобщението на МС не става ясна темата и задачата на това работно съвещание.

Коментарът на Борисов е по повод разпространената вчера от МВнР информация след срещата на Северноатлантическия съвет на НАТО в Брюксел, където са били изслушани председателят на ДАНС и директорът на Служба военно разузнаване. Те са запознали Съвета с разкритите незаконни действия на руски граждани на територията на Република България от 2011 г. насам - обявените като съмнителни четири взрива, по които прокуратурата провежда разследване.

Дълбок пробив в националната сигурност, установил Радев

Дълбок пробив в националната сигурност, установил Радев

Правителството се провали в опазването на класифицираната информация, категоричен Радев

"Съюзниците ни от НАТО изразиха солидарност с България по повод дестабилизиращите действия на Русия и подчертаха още веднъж силната си подкрепа към страната ни", заяви министър-председателят Бойко Борисов.

От ДБ срязаха Борисов за Русия: Хвърля прах в очите с тотална манипулация

От ДБ срязаха Борисов за Русия: Хвърля прах в очите с тотална манипулация

Премиерът в оставка се бил специализирал като основен източник на фалшиви новини

"До този момент кандидатът за президент Радев и върховен главнокомандващ няма коментар нито по темата Навални, нито по темата шпионски скандали. Темите не се коментират и от основните политически сили в българския парламент, които казват, че имат евроатлантическа ориентация", посочва министър-председателят в оставка.

Премиерът благодари за работата на българските правоохранителни органи.

*"Мълчанието на агнетата" е роман на Томас Харис, на чиято основа е създаден прочутия филм с едноименно заглавие.