С респект и уважение към армията държавният глава Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско звание.

Със свой Указ президентът назначава полковник Красимир Кънев на длъжността "Директор на дирекция "Стратегическо планиране" в Министерството на отбраната, като го удостоява с висше офицерско звание "бригаден генерал".

Президентът Румен Радев назначава полковник Васил Събински на длъжността "Директор на дирекция "Комуникационни и информационни системи" във Военния секретариат на Европейския съюз в Брюксел, Белгия, като го удостоява с висше офицерско звание "бригаден генерал".

С друг свой Указ държавният глава назначава полковник Николай Караиванов на длъжността "Началник на щаба на Сухопътните войски" и го удостоява с висше офицерско звание "бригаден генерал".

Радев обясни, че връчва званията на достойни български офицери. Президентът изрази увереност в получената експертиза на военните, както и в натрупаните им знания и опит. Държавният глава е убеден, че те ще приложат професионализма си в новите позиции. Крепко здраве, висок дух и много енергия. На добър час, пожела Румен Радев.

На свой ред и назначените и повишени в чин благодариха за отличията както на семействата си за подкрепата, така и на своите командири. Ако ги е нямало ръководителите им, днешното събитие щяло да е химера. Къде трябва да са инвестициите-в хората или в технологиите, попита Красимир Кънев от името на отличените.

"Готови сме да посрещнем предизвикателствата", допълни полк. Кънев, вече директор на Стратегическото планиране във военното ведомство. Той обеща да помагат държавата да взема правилните решения за отбраната и сигурността.

Отбраната и сигурността са скъпи, но свободата е безценна, сподели още Красимир Кънев.