Командирът на 24-та авиационна база бригаден генерал Златко Златев става заместник-командващ на Съвместното командване на силите (СКС). Той бе удостоен с висше офицерско звание „генерал-майор" от президента Росен Плевнелиев на официална церемония в сградата на президентската администрация.

Златев временно ще изпълнява задълженията на командващ на СКС до 29 юни 2015 г., след което се очаква СКС да бъде оглавено от бригаден генерал Любчо Тодоров. Тогава той ще бъде повишен в звание генерал-майор".

За командир на 24-та авоибаза е назначен полк. Петьо Мирчев, който бе повишен в чин „бригаден генерал".

Началник щаба на Съвместното командване на силите капитан I ранг Димитър Йорданов бе удостоен със звание „комодор".

На церемонията в гербовата зала президентът Росен Плевнелиев награди с орден „За военна заслуга" първа степен контраадмирал Георги Мотев, за големите му заслуги за развитието на Българската армия.

Отличието „За военна заслуга" заедно с ордените „За гражданска заслуга" и „Мадарски конник" е третият по старшинство в наградната система на Република България. Той е учреден с Княжески рескрипт до Канцлера на Българските ордени на 18 май 1900 г. в знак на особено благоволение на Монарха към храбрата армия.