След няколко седмици ще има служебен кабинет и нека бъдещият министър на здравеопазването да не прави грешката на Стефан Янев и да не въвежда зелен сертификат под чужд натиск. Затова призова лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на брифинг в парламента.

Според него още утре трябва да бъдат проведени предсрочните парламентарни избори. Костадинов е убеден, че ако се въведат някакви противоепидемични мерки "Възраждане" ще спечелят изборите не с 22, а с 52%. 

Властта ни обеща здраво и спокойно лято

Властта ни обеща здраво и спокойно лято

Няма нужда да се въвеждат ограничения

От "Възраждане" ще отидат на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство с третия мандат.

От няколко дни се говори за това как трябва да се върнат някои от мерките за ограничаване на коронавируса, които благодарение на съпротивата на "Възраждане" и всички български граждани били премахнати. Някои обаче сега се опитвали да направят нещо друго в средата на лятото. 

Ангел Кунчев: Да не се нагнетява напрежение от летния пик на COVID-19

Ангел Кунчев: Да не се нагнетява напрежение от летния пик на COVID-19

Въпросът е какво ще се случи през септември месец

Костадинов призова гражданите да не спазват ограниченията, ако бъдат въведени такива и обеща да осигури безплатна юридическа помощ, ако хората имат нужда от такава.

Няма интерес от засилване на противопоставянето на обществото, след като държавата така или иначе се разпада по шевовете. Достатъчно сме разделени, настървени, а това, което имаме нужда, е спокойствие и нормален живот. Ако не могат да ни осигурят нормален живот, поне да ни оставят да дишаме свободно.

В противен случай "Възраждане" ще организира протести, а целта им ще бъде да не допускат извращения и насилие над българските граждани, закани се Костадин Костадинов. 

1139 са новите случаи на COVID-19

1139 са новите случаи на COVID-19

През последното денонощие са били поставени 3 266 ваксини