На извънредно заседание депутатите приеха приходната и разходната част на бюджета за 2008 година да бъдат съответно 18 и 17 милиарда лева.

Отхвърлено бе искането на опозицията да се повиши приходната част в областта на косвените данъци и да се насочат пари за здравеопазване и образование.

С 470 милиона лв. нарастват разходите за образование, 350 здравеопазване.

Михаил Миков, председател на ПГ на Коалиция за България, опозицията няма основание за критика в сферата на образование и здравеопазване. „На вашата логика „пари в нереформирани сектори, ние отговаряме с друга логика - реформа срещу плащане. Защото става въпрос за сектори, които не са основани на чиста конкурентност", обясни Миков.

Той посочи, че част от необходимите реформи започват да се провеждат и като пример даде делегираните бюджети и въвеждането на матури.

Най-много приходи от бюджета ще постъпят от ДДС - над 8 милиарда лв. и почти 4 милиарда от акцизи.
За държавното обществено осигуряване в разходната част ще се похарчат над 2 милиарда лева. Също толкова са предвидени за общините

400 хиляди отиват за съдебната власт, 200 хиляди за Здравната каса, 80 хиляди за БАН, 70 хиляди за БНР, 56 за разходи на Народното събрание.
Прието бе и общата субсидия за делегираните от държавата дейности към общините да бъде милиард и половина.

Според опозицията парите за отделните общини са спазарени на коалиционен принцип.

Мартин Димитров от опозицията коментира, че гласуваното е стремеж към политическа централизация, тъй като в момента се получава, че тези общини, които имат по-малко политическо влияние, ще получат по-малко пари. „Това е политическа централизация", бе категоричен Димитров.

От делегираните дейности 10 милиона лева се отделят за зимно почистване, 78 милиона за екологични проекти, а 45 са за ремонт за пътищата в страната.