Продължаваме промяната критикува остро президента Румен Радев. От партията посочват, че с изказванията си от Брюксел държавният глава си е позволил да демонстрира явно незачитане на няколко решения на 48-ото Народно събрание. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

ПП изтъква, че независимо от факта, че в момента страната се управлява от служебен кабинет, избран от президента, България е парламентарна република и като такава, всички институции, включително президентската, следва да се съобразяват и да спазват стриктно решенията на най-висшия орган на държавата - Народното събрание.

Продължаваме Промяната посочва, че със 148 гласа на 09 декември 2022 г. Народното събрание одобри изпращането на военна подкрепа за Украйна. С това решение България се присъедини към всички други европейски държави с изключение на Унгария, които имат единен и непримирим отговор към нарушаването на териториалната цялост на една независима европейска страна.

Румен Радев: РСМ е в състояние на вето - докато не впише българите в Конституцията си, няма ЕС

Румен Радев: РСМ е в състояние на вето - докато не впише българите в Конституцията си, няма ЕС

Президентът ще повдигне въпроса пред европейските лидери

Със 156 гласа "за" на 09 ноември 2022 г. Народното събрание задължи Министерския съвет да предприеме всички необходими мерки, за да ускори диверсификацията в сфертата на ядрената енергетика и намаляване на зависимостта от един единствен доставчик. Налагането на вето на предложените санкции от Европейската комисия, без наличието на обективни аргументи за това е равносилно на нежелание за защита на истинските интереси на България, категорични са от ПП.

Според ПП назначеният от Радев служебен кабинет многократно се опитал да употреби реториката за "българския национален интерес", зад която неумело да маскира желанието си за продължаване на търговските и най-вече енергийните връзки с Русия. Като пример от партията посочват опита да се възобнови договора за газови доставки от Газпром.

Българските национални граници и националната ни сигурност, както и тези на която и да е друга суверенна държава, не могат да зависят от хрумванията на диктатор като Путин. България е демократина суверенна парламентарна република, част от ЕС и НАТО, казват още от ПП.

Радев се оплака пред евродепутати от системно онеправдаване на българите в РСМ

Радев се оплака пред евродепутати от системно онеправдаване на българите в РСМ

Йотова призова за реално придвижване на законодателния пакет за миграцията и предоставянето на убежище