Искри в парламентарна зала прехвърчаха между Патриотичния фронт и ДПС.

Повод стана заявката на Валери Семеонов и през този политически сезон приоритетна задача за патриотите да е „изчегъртването на ДПС от властта“.

Патриотът посочи, че това е вредна за България партия, като се закани да изчегърта и „излязлото от нея уродливо изчадие ДОСТ“.

Ще се борим за отхвърлянето на наложеното от президента вето, закани се още Валери Симеонов. “Защитаваме националните интереси“, подчерта още съпредседателят на ПФ. Фронтът били срещу чуждото влияние на други държави върху гласуването зад граница.

Патриотите искат да се изгради цялата ограда по българо-турската граница до края на 2016 г.

Като успех на това управление Симеонов отчете сключения договор за реадмисия с Турция.

Той се закани още да се бори за премахване на незаконните гета в маргинализираните райони. Според Симеонов не е трябвало да се злоупотребява с привилегии. Приоритет за ПФ остава борбата с битовата престъпност.

Той настоя за продължаване на реформата в МВР и за повече полиция в малките населени места. Депутатите му щели да се борят за въвеждане на патриотично образование, но Симеонов увери, че ще защитава българите в чужбина, които били дискриминирани в много отношения.

Приоритет в работата му остава и по-добрата социална защита за хората. ПФ ще продължи да подкрепя здравната реформа, категоричен бе лидерът на НФСБ. Тази реформа, по мнението му, спирала източването на Здравата каса.

Акцент в работата на групата ще е и борбата с псевдоеколозите, както той се изрази. Засилване боеспособността на армията, а в сферата на енергетиката ПФ ще иска прекратяване на дългосрочните договори с американските централи.

Ще предложим нови законодателни инициативи за спиране на грабежа на енергетиката, подчерта още Симеонов.

Целта била да се осигури по-евтин ток за потребителите. Иначе Симеонов бе категоричен, че върховна цел на Патриотичния фронт е стабилността на България.

Йордан Цонев от ДПС обаче се ядоса, че било позволено на патриота да дава заявка за изчегъртване на ДПС от властта. Според него такъв тон бил неуважение към избирателите на ДПС.

ДПС от година и половина не е във властта, припомни Йордан Цонев. Няма какво да се изчегъртва от властта, допълни депутатът. Той предположи, че най-много Валери Симеонов да изчегърта ГЕРБ от властта.