Прокуратурата и етническата комисия в НС да се самосезират и да разследват ВМРО за купуване на гласове. За това настояват от партия "Воля".

Искането беше оповестено от парламентарната трибуна от депутата Пламен Христов. Повод за това стана изявление на колегата му от НФСБ Йордан Апостолов пред БНР.

Припомняме, пред общественото радио Апостолов заяви: "Преференциите са партийно наредени листи и поставени хора, които могат да си заплатят услугата и тези хора да бъдат активирани икономически и по всякакъв друг начин. Така се подреждат листите при нашите партньори от ВМРО".

Валери Симеонов изпълнява курс за самостоятелно явяване на изборите

Валери Симеонов изпълнява курс за самостоятелно явяване на изборите

Това не е окончателно решение, защото не съм лидер на еднолична партия, увери той

По думите на Христов във "Воля" не са изненадани, че за пореден път ВМРО се свързвали с подобен скандал.
"Това е нещо, което е недопустимо и което считаме, че трябва час по-скоро компетентните органи да се самосезират и да изяснят, дали наистина това е факт".

Патриотът Юлиан Ангелов (ВМРО) обаче отхвърли обвиненията, казвайки че в партията не съществуват подобни практики. Обвиненията били абсурдни.
"Това са пълни абсурди, които твърдят за листите на ВМРО, защото всеки може да си прави всякакви твърдения, но това не означава, че е вярно. По-скоро тези, които го твърдят, трябва да погледнат себе си", уверен е Ангелов.

Марешки иска извинение от ГЕРБ за фалшива новина за "Воля"

Марешки иска извинение от ГЕРБ за фалшива новина за "Воля"

Марков казал, че само ГЕРБ се вслушват в хората за мажоритарност, но и "Воля" слушали хората