Депутатът и бивш вицепремиер Валери Симеонов попари надеждите за общо явяване на патриотите на евровота.

НФСБ извършва необходимите действия за самостоятелно явяване на европейските избори, обяви в кулоарите на парламента лидерът на НФСБ.

Сидеров: Не е коректно да гледаш встрани, когато си в коалиция

Сидеров: Не е коректно да гледаш встрани, когато си в коалиция

Кворумът в парламента ще бъде осигурен, категоричен е той

Мотивът е заради взаимоотношенията в коалицията.

Това не е окончателно решение, защото не съм лидер на еднолична партия, увери Симеонов и обясни, че решенията се вземали от политическия съвет на НФСБ.

Не мога да спра номинациите за изборите, които вървят с оглед на линията за подготовката за самостоятелно явяване, изтъкна той.

НФСБ с твърда номинация Симеонов да води евролиста

НФСБ с твърда номинация Симеонов да води евролиста

Не са провеждани разговори с други политически партии

По-рано през деня евродепутатът Ангел Джамбазки покани СДС, ДБГ, Петър Москов и др. на вътрешни избори за номиниране за евроизборите.

Припомняме, преди ден Валери Симеонов не присъстваше на коалиционния съвет на 19 февруари. Коалиционният му партньор Красимир Каракачанов се обяви за обща листа на патриотите за евровота.

В същото време от НФСБ издигнаха кандидатурата на Симеонов за водач на листата за евровота.

Предложението Симеонов да оглави листата на патриотите за евровота бе направено в Бургас на 10 февруари.

Преди това - на 22 януари общественици издигнаха кандидатурата на зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки за втори мандат в Европарламента.

Ден преди това - на 21 януари, лидерът на "Атака" Волен Сидеров отрече да води листата на Патриотите за евроизборите. Атакистите наричат "откровени лъжи" информацията, че са водени разговори за участие в евролистите.

"До момента разговори за предстоящите евроизбори не са водени в коалицията "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" и съответно въпросът за водаческото място на евролистата не е поставян", пише на социалния профил на Сидеров.

Седмици след това лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че може да се мисли за явяване с обща листа заедно с "Атака" на евровота.

По-рано днес, 10 февруари, вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че иска трите партии в коалицията - ВМРО, НФСБ и "Атака" да се явят заедно на евроизборите.