Към 21.00 часа протестиращите все още остават на площад "Независимост" в триъгълника на властта, но се очаква тази вечер традиционното шествие да промени своя маршрут и да се насочи към централната на ДПС, съобщи БНР.

От "Отровното трио" обявиха, че изненада тази вечер ще е маршрутът - не до Орлов мост, а до централната централата на ДПС на бул. "Стамболийски", а причината е, че от ДПС държат на главния прокурор Иван Гешев, докато протестиращите настояват и за неговата оставка, както и за "цялостно държавно творчество на ДПС в продължение на 30 години".

Очаква се сградата на ДПС да бъде замервана с яйца.

Адвокат Хаджигенов каза още, че темата на четвъртото поред "Велико народно въстание", което скоро ще бъде насрочено, ще бъде "Лебедово езеро", заради ръководството на МВР и че протестиращите ще очакват жандармеристите да бъдат с балетни пачки.

По-рано тази вечер беше блокирано движението в центъра на София, след като протсетиращите затвориха булевард "Цар Освободител" с камиона с озвучителна техника. Движението по булевард "Дондукоков" е нормално.

Исканията на протестиращите остават непроменени - оставка на правителството на Борисов, на главния прокурор Гешев, служебен кабинет и честни предсрочни избори.

Площад "Независимост" беше озвучен от рок хитове.

Протестиращите коментираха:

"Изходът от ситуацията е всъщност оставката на премиера Бойко Борисов. Виждаме, той продължава от мобилния си щаб да се заяжда с президента на републиката. Това за мене е една комплексарска постъпка. Но пък хората са упорити".

"Няма да отстъпим. Ако Борисов иска диалог, да дойде тук и да го води. Само че той 78 дена се крие, управлява държавата от една джипка, не е ясно изобщо къде е, пуска някакви фейсове".

"Виждаме, че държавата се управлява по индиански".

Междувременно около 50 души се включиха в традиционното за четвъртък протестно шествие в Пловдив. Те преминаха първоначално по централната пешеходна улица. След това блокираха бул. Цар Борис Трети Обединител в посока Сточна гара, както и кръстовището с бул. Христо Ботев.

Демонстрантите заявиха, че исканията им остават непроменени - оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Протестът протича спокойно.