Вътрешният министър Румен Петков коментира, че протестът в петък на таксиметровите шофьори след убийството на техния колега Емил Емилов е бил незаконен.

В "Тази сутрин" по бТВ Петков посочи, че той се е провел в забранената зона за сигурност на Народното събрание и изтъкна затрудненията, които е причинил на останалите граждани.

Министърът обясни, че една от причините да не обяви веднага данните, до които разследващите убийството достигат, е да се види докъде могат стигнат някои лица. Запитан от водещия, вътрешният министър конкретизира, че има предвид главно политиците.

Румен Петков благодари на таксиметровите шофьори, че не са допуснали протестът да бъде политизиран, а на полицаите - за бързото разследване на случая.

По думите му полицаите за часове събират цялата оперативна информация и някъде по обяд е разпитан евентуалният извършител, за когото има информация, че се е прибирал по същото време.
При първи разпит той лъже, но при втория нещата вече си идват на мястото, разказа Петков.

Междувременно след разговорите с представителите на протестиращите таксиметрови шофьори министърът разбира, че има хора, които искат да има държава.

На въпрос на водещия защо полицията не е походила по-твърдо на протеста, Румен Петков обясни, че използването на сила би могло да породи обвинения, че МВР не цени човешкия живот, а само властта.

Бяхме максимално перфектни, обобщи той.

Запитан за неразкритите убийства и особено за сестрите Белнейски, министърът се позова на статистиката, че никоя държава не разкрива всичките си убийства - посочването на такава си заслужава Нобелова награда, според министъра.

Петков изтъкна разкриването на арсенали на територията на страната (Бургас и Варна), с което МВР предотвратява убийства.