Протестиращи посрещат премиера Бойко Борисов на летището, съобщи БНР.

Част от участниците в антиправителствените протести се насочиха към правителствения ВИП на летище "София". Мотивът им е да посрещнат премиера Бойко Борисов при завръщането му от Брюксел.

Румен Петков разкри: Човекът на ДПС в правителството е Борисов

Румен Петков разкри: Човекът на ДПС в правителството е Борисов

Петков очаква следващият здравен министър да затвори прокуратурата

"Да блокираме Борисов на летището до Оставка!" е слоганът на протестните действия, организирани от Гражданско движение БОЕЦ. Заедно с тях е и младежката организация на партия "Да, България".

Премиерът Борисов се връща от преговорите между държавните и правителствените ръководители на ЕС относно новия европейски бюджет.

Борисов огласи "основание" да му се иска оставката: 29 млрд. евро за България

Борисов огласи "основание" да му се иска оставката: 29 млрд. евро за България

В новия бюджет на ЕС за България са отделени 1 млрд. евро повече

Малко по-късно "24 часа" написа, че трима протестиращи са опитали да блокират изхода на правителствения ВИП на летище "София" преди около час. Те са искали да попречат на премиера Бойко Борисов да излезе от летището, но той е напуснал поне 45 минути заедно с кортежа си.

Днес премиерът се прибра от Брюксел след продължилите 5 дни преговори на държавите от ЕС за следващия бюджет на съюза.

Припомняме, по-рано през деня от опозицията поискаха премиерът Бойко Борисов да присъства в пленарна зала по време на гласуване на петия вот на недоверие към кабинета "Борисов-3".

Председателят на парламента, която водеше заседанието Цвета Караянчева обясни, че той не може да дойде в зала, защото пътува. И без неговото присъствие петият вот на недоверие не бе приет.