Резултатите от борба с корупцията се виждат в чекмеджетата. Тази позиция изрази пред медиите лидерът на партия АБВ Румен Петков.

За партията корупцията не се бори с непрестанна промяна на законите. Най-яркият пример за разпад на държавността е поведението на премиера - той унищожавал парламентаризма с неучастието си в работата на законодателния орган.

Той можел да влачи из България хеликоптери, джипове, но нека да уважи парламента, според Петков. Той припомни докторската дисертация на Борисов на тема: "Пожарникарският маркуч и неговата роля в пресечена местност". Премиерът от това разбирал. Той никога не е имал гръбнак, има шкафче с един милион евра, изтъкна лидерът на АБВ.

Румен Петков недоумява какво е правил Борисов в Брюксел, освен че ял от тортата на Ангела Меркел. Партията смята да предостави на германското посолство клипчето от жилището на министър-председателя.

От АБВ ще питат и САЩ дали той (Борисов - б.р.) е техен партньор.

От партията искат оставката на главния прокурор Иван Гешев, защото той произнасял присъди. Това, според Петков, е посегателство върху държавността и Конституцията. Изнасянето на СРС-та е в нарушение на закона. Румен Петков недоумява защо прокуратурата е влязла в президентството с тежко въоръжение и предположи, че явно са чакали вицепрезидента Илияна Йотова да ги стреля с картечница от втория етаж. Прокуратурата подпомогнала Бойко Борисов да укрие доказателства, а именно - да скрие еврата и златните кюлчета в чекмеджето.

Румен Петков се надява следващият здравен министър да затвори Прокуратурата, защото това щяло да е здравословно

Борисов поиска 3 оставки - на Горанов, Маринов и Караниколов
Обновена

Борисов поиска 3 оставки - на Горанов, Маринов и Караниколов

И тримата са декларирали своята готовност, подават оставките си още утре

Само да не затваря чекмеджето на Бойко Борисов, защото това били джобните пари на премиера, каза иронично Петков. В резултат на шкафчето ЕС ни дава 25% грантове и 75% заеми, а това е убийствено за нашата икономика, категоричен е Румен Петков.

Човекът на ДПС в правителството е Борисов, каза той за оставките на тримата министри - финансовият Владислав Горанов, икономическият Емил Караниколов и вътрешният Младен Маринов.