На брифинг в парламента депутатът Румен Петков определи като откровени лъжи твърденията на министър Цветан Цветанов и Ваньо Танов от тази сутрин.

Припомняме, шефът на Митниците заяви, че бившият вътрешен министър се е срещал с Братя Галеви  с цел преразпределяне на територии. Твърдение, което Цветанов потвърди, посочвайки, че Петков не може да бъде разследван, защото СРС-тата от срещата му с Галеви са унищожени.

Бившият вътрешен министър обаче не само отрече специалните разузнавателни средства да са унищожени, но и призова Цветан Цветанов да извади заявките за използването им, както и документите, в които е посочено как са употребени те.

По мое време СРС-та не са унищожавани, категоричен бе червеният депутат. Според него в момента изниква въпросът за отговорността на вътрешния министър, който заедно с Юрген Рот оповестяват лъжи.

Петков визира и твърденията, че Никола Филчев е поръчал две убийства. Той коментира, че ако действително има данни за подобни престъпления, то тогава бившият главен прокурор трябва да бъде арестуван. По данни на червения депутат в прокуратурата обаче нямат информация за поръчителство на Филчев.

Той добави, че ще се посъветва с адвокати и евентуално ще съди „Цецо Шестака". Петков настоя още Цветанов да извади всички доказателства по разработката за Братя Галеви. Също така той иска съдията по делото му срещу Юрген Рот да представи мотивите си за оправдателната присъда на германския журналист.

Депутатът настоя съдът да представи показанията, които Ваньо Танов е дал по делото, защото има сериозно разминаване между това, което шефът на Митниците е казал пред съда и това, което днес оповести в национален ефир. Петков посочи, че на срещата с Братя Галеви е бил главно в ролята на слушател. Срещата беше изключително полезна, категоричен бе Петков. Той каза още, че на нея не се е коментирало разпределение на територии.

Цецо има тежък професионален провал по делото Октопод, тъй като според съда няма октопод и Цецо сега гадае кой е в октопода. Октоподът витае на шестия етаж на човека с шестте апартамента, коментира Петков, явно имайки предвид обвиненията към Цветанов, отправени от РЗС.

Той изтъкна, че ако заведе дело срещу вътрешния министър, може би пред съда Цветанов ще се оправдае, че се е объркал в твърденията си за Петков. Човек като го види и разбира, че се е объркал, заяви червеният депутат.
Той добави, че е започнал да харесва Юрген Рот след последната му среща с Цветанов, защото в изказванията на журналиста прозирал замисъл в германеца към вътрешния министър: „Ей селски тарикат, сега ще видиш как ще те употребя!".

Петков коментира още: Той таралеж ли е, Бойкодупе ли е, не знам там как си разпределят ролите.

Веднага след като Румен Петков се отправи към стаята на парламентарната група на Коалиция за България, Волен Сидеров настоя главният прокурор да поиска сваляне на депутатския имунитет на червения депутат. Лидерът на Атака твърдо застава зад днешните изказвания на министър Цветанов и Танов. Това са много тежки обвинения, заяви той.

По-късно Петков коментира позицията на Сидеров с думите: Не мога да се откажа от имунитета си, защото ми го иска човек, който не си е пил хапчетата.
Аз имам заболяване от язва и си пия хапчетата редовно. Има хора, които очевидно не спазват лекарките разписания и понякога изригват. Аз какво да направя, попита червеният депутат.