Работна група от Регионалното министерство проверява качеството на санирането заради зазидани прилепи в Бургас, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Тя е под ръководството на заместник-министър Малина Крумова. Еколозите алармираха, че санирането пречи на някои еко видове като прилепи, кукумявки, жаби.

Има си екологични норми, обясни в кулоарите на Народното събрание строителният министър Николай Нанков в отговор на въпрос на News.bg.

Имало е подадени сигнали, но не са установени конкретни случаи. Ще има по-висок контрол и на този процес, стана ясно още от думите на Нанков. Към момента проблем не сме установили, допълни той.

Компетентните еко институции дават предписания за всеки конкретен случай. Програмата е съобразена с всички екологични норми, подчерта Николай Нанков и увери, че РИОСВ санкционира недобросъвестните строители. Дават се предписания за всеки блок, който се санира.

Не може от единичен случай като този в Бургас да се изважда тенденция. Ако и там се установи нарушение, ще има санкции за строителя, обясни регионалният министър Николай Нанков.