Икономическата криза от коронавируса е съвсем в своето начало. Това заяви в сутрешния блок на БиТиВи евродепутатът Радан Кънев. Категорично можем да въздействаме на Европа и можем да постигнем много. Радан Кънев се похвали, че от над 400 предложения, които е направил, повече от 300 са включени в общите текстове.

Много е важно да знаем как трябва да се подходи в Европейския парламент, изтъкна Кънев. С рогата напред в Европа не се прави политика, а тези, които използват такава политика, биват изолирани в кьошето на политическия дебат. Към момента и пандемията, и кризата водят до по-силен Европейски съюз, уверен е евродепутатът.

Абсолютно необходимо е да има голям спасителен пакет и консолидиране около спасителен дълг за излизане от кризата с коронавируса. Със сигурност Европа става по-силна, но важното е силата да бъде изполвана за добро - да помогне, а не парите да се загубят по пътя, настоя Радан Кънев.

ЕС с план за 1 трлн. евро за възстановяването на Европа след кризата

ЕС с план за 1 трлн. евро за възстановяването на Европа след кризата

Вирусът уби най-малко 172 000 души в Европа и постави икономиката в дълбока рецесия

Според него най-важният въпрос е кой какво ще получи. "Няма да получим Х пари, а нашата власт свикна на лесни пари. Въпросът е обаче за успешни, правилно насочени европейски проекти, проекти на бизнеса на и за местната власт спрямо това колко са сериозни и то в три основни направления - модернизация на икономиката, дигитализация и съкращаване на веригите на доставки, обясни евродепутатът.

По думите му правителството бойкотира Зелената сделка. Проблемът е има ли България национален възстановителен план за дигитализация, за електронно правителство и за позеленяване, запита Кънев.

Радан Кънев иска модел на европейски мерки за излизане от кризата

Радан Кънев иска модел на европейски мерки за излизане от кризата

В писмо до премиера Борисов евродепутатът дава примери с ЕС и у нас