Изпращаме още една година, изпълнена с кризи и предизвикателства. Това заяви в новогодишното си слово президентът Румен Радев.

Изпращаме още една година на изпитание - не само в социалната сфера, рекордната инфлация и криза засегнаха всеки български дом. 

Не ни подминаха поредните бедствия и поредните предсрочни избори. Надеждата за политическа стабилност се отлага за следващата година.

Обществото ни обаче отново е показало съпричастност, духовна зрялост, сила и единение в моментите на изпитание - когато залогът и бил човешкият живот и нашата съвест, отбеляза още той със задоволство. Такива случаи са летните пожари, наводненията в Карловско, изгубеният Александър и други. 

Близо до нас избухна опустошителна за Европа война, отбеляза държавният глава. Общество и институции са си подали ръка, за да помогнат на бедстващите и търсещи спасение от Украйна. 

Спасението не е на дъното на чашите, а успехът не е късметът в баницата, отбеляза той. Бъдещето е в задружните ни усилия, в отговорната позиция на всеки от нас при всеки житейски и политически избор. Няма непостижими цели там, където гражданската енергия е вложена не в спасение поединично, а за възхода на цялата нация.

Защото никой отвън няма да се загрижи за нашия напредък, за нашето достойнство и място под слънцето, за бъдещето на нашата Родина и децата на България. Това е наша грижа, отговорност и морален дълг. 

Благодаря на всички, които през изминалата година се бореха за една по-добра България. Това ни връща вярата, че България ще пребъде, каза още Радев.