Държавният глава Румен Радев отличи участници в инициативата "Спортувай с президента". 12 момичета и 12 момчета в 4 възрастови групи получиха своите плакети лично от него в сградата на "Дондуков" 2, а денят, избран специално, точно преди 1 юни - Международния ден на детето.

Инициативата на Радев е с цел да се насърчи физическата активност на българските деца.

Наградените деца са от различни училища в страната - те са постигнали най-високи резултати на "Президентския тест" - комплекс от осем популярни двигателни упражнения за измерване на сила, издръжливост, бързина, ловкост и гъвкавост. С грамоти бяха отличени партньорите и доброволците, допринесли за развитието на инициативата.

Инициативата "Спортувай с президента" бе обявена от държавния глава Румен Радев през 2019 г.

Радев: Задълбочава се дефицитът на доверие към правителството

Радев: Задълбочава се дефицитът на доверие към правителството

Ценовата политика на "Булгаргаз" била извън икономическата и управленската логика

Румен Радев поздрави децата за усилията и волята. "След дълъг период на дистанционно обучение можете да спортувате и играете заедно, все повече расте броят на събитията, в които децата могат да приемат предизвикателства", каза той пред наградените.

Той определи участниците като "гордост и надежда за бъдещето на България". "Ако искаме България да се развива като силна и успяваща държава в икономиката и спорта, в свят на остра конкуренция - трябва да растат психически и сплотени млади хора и да обучаваме от най-ранна детска възраст децата в магията на спорта", добави държавният глава.

Радев обеща инициативата му да се разраства и да обхваща все повече деца. В заключение той поздрави всички български деца с Деня на детето и пожела безгрижно лято, волни игри и нови успехи. Президентът също получи благодарности от децата.