Правителството следва да прилага дългосрочни, устойчиви решения, но към момента това, което се случва, е, че губи доверие от страна на обществото. Такова мнение изрази президентът Румен Радев. В съботния ден той взе участие в инициативата "Спортувай с президента" на Националния стадион "Васил Левски", в която взеха участие десетки деца и юноши.

"Кризите, в които се намираме, са тежки. Тежка икономическа, тежка социална криза. Но най-важното е да не се допуска криза на доверие. Защото никое правителство не може да изведе страната от тежки кризи при дефицит на доверие. Тези протести означават, че този дефицит на доверие се задълбочава", не спести критика към кабинета "Петков" държавният глава. И именно готвените протести и колко хора ще излязат на тях ще са най-ясния индикатор дали има криза на доверие към правителството, добави той.

Радев пита чии интереси обслужва кабинета "Петков"

Радев пита чии интереси обслужва кабинета "Петков"

Спирането на доставките на газ за него ще бъде истински тест за европейската солидарност

Не подмина и цената на газа за май, която наскоро бе обявена от "Булгаргаз" - с 14% по-висока. "Многократно заявих, че са важни устойчивите решения. Изключително важно е да има предвидливост в тази криза. И ценовата политика, която води "Булгаргаз", е неразбираема. Тя е извън икономическата и управленската логика. Да обявяваме прогнозни цени за юни и за юли, а чак в средата на май да обявяваме каква е цената за самия май", каза Радев.

И подчерта - по-ниските цени следва да са основната политика на кабинета в енергийната сфера.

За диалог, конструктивен и открит, в рамките на който да се уважават мненията на всички засегнати от високите цени страни, настоя президентът.

От думите на силния човек на "Дондуков" 2 може да се тълкува и че е нямало комуникация межди премиера Петков и него що се отнася до уговорките, които правителственият ръководител е сключил при визитата си в САЩ. "Най-важното е да бъде уведомявани българските граждани, българския бизнес."

Кирил Петков: Безотговорно би било да допуснем падане на кабинета

Кирил Петков: Безотговорно би било да допуснем падане на кабинета

Премиерът не се разпознава в думите на президента

В рамките на инициативата "Спортувай с президента" Радев присъства на състезание по лека атлетика за деца и младежи. Той заяви, че въпреки всички кризи, в които се намираме, българските деца спортуват все повече. Според него това е залогът да имаме здрава, силна, работоспособна нация в бъдеще. 

Снимка 574002

Източник: Президентство

Президентската инициатива има за цел да насърчава физическата активност сред децата. По време на турнира Радев даде старт на една от сериите на бягане на 100 метра с препятствия при момичетата и отличи четиримата състезатели, постигнали най-добри индивидуални резултати при момчетата, момичетата, юношите и девойките.

Снимка 574001

Източник: Президентство

Домакин и организатор на Купата на президента по лека атлетика бе Спортен клуб "Приорити спорт", чийто председател е изявеният спортист и треньор Магдалена Христова. Радев благодари на организаторите, че приобщават българските деца към спорта. Той поздрави всички деца, които по време на Президентския тест, състоящ се от различни лекоатлетически упражнения, премериха сили и показаха спортните си умения.