Азия е необятна, заяви президентът Румен Радев, който откри азиатския фестивал в София. Вниманието към азиатската култура отдавна будели интереса на европейските държави.

Регионът се превърна в ключов фактор за глобалното развитие на икономическите процеси, посочи държавният глава. Регионът имал важно значение за финансовата сфера, политиката, мира, борбата с климатичните промени. Азиатските страни са естествен партньор на България, защото сме мост за тях към Европа, изтъкна Радев.

Страната ни отделяла огромно значение на укрепване на отношенията между България и Азия. Той акцентира на културното сътрудничество между страните. 30 бели гълъба бяха пуснати като знак на мир и любов между народите. На сцената "Лятна Естрада" в Борисовата градина държавният глава даде началото на второто издание на фестивала на азиатската култура "Цветовете на традициите".  

Събитието е организирано по инициатива на Индонезийското посолство в България, заедно с още 12 дипломатически представителства - на Китай, Филипини, Пакистан, Палестина, Виетнам, Република Корея, Саудитска Арабия, Индия, Тайланд, Япония, Монголия и Иран.

Освен представяне на културата и традициите на държавите, събитието е посветено и на благородна кауза - приемните семейства.

Радев удостои посланика на Република Корея у нас с орден "Стара планина"

Радев удостои посланика на Република Корея у нас с орден "Стара планина"

Посланик Шин напуска България, но остава почетен председател на Българо-корейската търговско-промишлена камара