"Искам да благодаря на моите доброжелатели в България, които дълбоко загрижени за моето здраве, за здравето на моите колеги президенти, за моите международни изяви, побързаха да представят своята версия за контакт с Covid-19. Това е пример за активно мероприятие и противно на спекулациите нито аз, нито някой от моята делегация, нито пък журналистите, които придружаваха, са били поставени под карантина в Естония".

Това заяви президентът Румен Радев при завръщането си в София след посещение в Талин, цитиран от пресцентъра на Администрацията на президента. В Естония Радев прие домакинството на инициативата "Три морета" от естонския си колега Керсти Калюлайд.

Радев потвърди, че от началото на кризата с Covid-19 стриктно е спазвал всички здравни мерки и не е възниквал проблем.

Радев отлага посещението си в Естония заради коронавируса

Радев отлага посещението си в Естония заради коронавируса

Президентът проведе телефонен разговор с естонския си колега

"Само в рамките на по-малко от седмица имам два теста - миналия вторник, направен за посещението ми в Гърция, и вчера, за да са спокойни моите домакини в Естония. И двата теста са отрицателни", каза Румен Радев.

Бившият военен пилот заяви, че е в чудесна физическа форма, няма симптоми на заболяване. "На моите доброжелатели пожелавам същото", допълни президентът пред журналисти след кацането си в София.

Радев против да мислим само за полагане на тръби и асфалт

Радев против да мислим само за полагане на тръби и асфалт

Президентът ще приеме домакинството на инициативата "Три морета"