Президентът Румен Радев поздрави президента на САЩ Доналд Тръмп по случай 4 юли, националния празник на САЩ - Деня на независимостта. "Стратегическото партньорство между България и САЩ е солидна основа за все по-активната динамика в двустранните отношения", заявява в писмото си Радев.

"Този възход е естествено продължение на дългогодишното приятелство между двете страни, основаващо се на споделени ценности и сътрудничество в редица области на взаимен интерес", добави той.

Държавният глава изразява увереност, че България и САЩ ще продължат да работят заедно за още по-интензивни търговско-икономически отношения, разгръщане на големия потенциал за американски инвестиции у нас и укрепване на връзките между българския и американския народ.

В писмото си до Тръмп, Радев откроява и двустранното сътрудничество между България и САЩ за енергийна диверсификация, партньорството в сферата на отбраната и сигурността и справяне с предизвикателствата, които поражда безпрецедентната световна криза през последните месеци.