Едно управление не трябва да разрешава кризи, то не бива да допуска те да възникват. Много е важно да има друг подход - с ясна визия, с експертиза, реформи и воля, защото да удържаш властта и да управляваш ефективно са две различни неща, заяви президентът Румен Радев в Белово, относно задържането на министъра на околната среда и водите и оставката му.

"Не се меся в работата на съда и на прокуратурата, но очаквам не само показност, очаквам ефективно и всеобхватно разследване. Очаквам разрешаване на тази криза в полза на гражданите на Перник и не само на тях, защото хиляди българи са изправени пред същия проблем", обясни президентът.

Прокуратурата сигурна в отговорността на Нено Димов

Прокуратурата сигурна в отговорността на Нено Димов

Разпространиха доказателствен материал

Радев подчертава, че липсата на прозрачност, отчетност и отговорност води до разпад на държавността и случващото се в Перник е само най-видимият резултат от такъв стил на управление.

"Пожарите се гасят с оставки, раздаване на пари и отлагане, но виждаме как такива похвати вече изчерпват своята ефективност, защото проблемите остават", коментира той и посочва, че списъкът с проблеми в държавата може да се допълни с примери от много други сектори като нерегламентираните сметища, африканската чума по свинете, проблемите в енергетика, здравеопазване, образование.

Не е добре да се бърка Националната служба за охрана с частна охранителна фирма, заяви президентът в отговор на въпрос за законопроекта на ДПС, свързан с дейността на НСО. Радев е в Белово по повод 142 години от освобождението на града и на Беловския край.

Емил Димитров - Ревизоро поема околната среда и водите

Емил Димитров - Ревизоро поема околната среда и водите

Коалиционните партньори слязоха при медиите в не особено добро настроение и без желание за коментар