Емил Димитров ще е новият министър в кабинета Борисов - 3 и ще поеме стола в Министерство на околната среда и водите, освободен с ареста и последвалата оставка на Нено Димов. 

Това стана ясно след Коалиционен съвет между партньорите в управлението ГЕРБ и Обединените патриоти. Още миналата седмица премиерът Бойко Борисов заяви, че смяната на министъра на МОСВ трябва да бъде обсъдено с коалиционните партньори и не се ангажира с коментар дали ще иска оставка. На следващия ден, изпратена от ареста, Борисов получи и оставката на Нено Димов

След два часа разговори при премиера Бойко Борисов днес коалиционните партньори слязоха при медиите в не особено добро настроение и без желание за коментар. След известни уговорки лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов обяви номинацията на Емил Димитров - Ревизоро.

Корнелия Нинова: Борисов сменя резервните гуми, а двигателят не работи

Корнелия Нинова: Борисов сменя резервните гуми, а двигателят не работи

Внесени са над 700 т боклуци от третия свят, от тях - 3 т болничен отпадък

Ние не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са допускани във всички години назад, обяви лидерът на ВМРО. Нено Димов като министър на екологията утвърждава графиците, които му подават ВиК, подчерта той. Загубите на вода от язовира до водопреносната мрежа са близо един милион кубични метра на месец, критикува вицепремиерът. Това е 12 милиона кубически метра на година.

Затова и основната задача на Емил Димитров ще бъде, въпреки че не му е пряко задължение, да се заеме с едни тотални проверки, ревизии на цялата система, която води не само Перник, а и други градове, към опасността от подобно положение, подчерта Красимир Каракачанов.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък бе наобиколен от медиите и заплаши, че ще се обади на спешния телефон 112, за да успее да напусне сградата на Министерски съвет. Той сподели само, че днешният съвет бил неприятен. След този изключително неприятен съвет, който имахме, не мога да ви отговоря категорично, отклони въпроси на журналистите. Не стана ясно защо днешната среща при министър-председателя му е била неприятна.

Припомняме, че неведнъж Валери Симеонов остро се е противопоставял на законопроекти на депутата от ВМРО. Двамата с Ревизоро сблъскаха позиции за малките казани за ракия, за бензиностанциите и горивата и по други теми.

Ревизоро защитава премиера от изнудване
Обновена

Ревизоро защитава премиера от изнудване

Депутатът от ВМРО притеснен от заобикалянето на закона за горивата

Емил Димитров - Ревизоро започва професионалната си кариера в Министерството на финансите и Държавния финансов надзор в началото на 90-те години. Политическата си кариера стартира в гражданското обединение за борба срещу корупцията към движение "Гергьовден".

През 2001 г. - след юнските парламентарни избори, спечелени от Национално движение Симеон ІІ, е назначен за началник на Дирекция "Митници" в правителството на Симеон Сакскобургготски. По-късно е освободен от поста.

Емил Димитров е депутат в 43-то Народно събрание от Варна, избран от листата на Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО).

В 44-то народно събрание е избран за народен представител от Шумен от листата на коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО". Председател е на комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.

Оставката на Нено Димов е девета в правителството на Бойко Борисов 3. Миналия месец бе сменен ръководителят на социалното министерство, като зам.-образователният министър Деница Сачева смени Бисер Петков. През май месец 2019 година оставка подаде земеделският министър Румен Порожанов, покрай скандалите с къщи за гости, а нов-стар земеделски министър стана Десислава Танева. Малко преди това заради Апартаментгейт оставка подаде Цецка Цачева като правосъден министър, заменена с Данаил Кирилов.

През 2018 година оставка подадоха Валери Симеонов като вицепремиер, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на транспорта Ивайло Московски и министърът на регионалното развитие Николай Нанков, последният обаче остана зам.-министър.

Първи от правителството на Борисов 3 си отиде здравният министър Петър Петров заменен от Кирил Ананиев.