В преходните и заключителните разпоредби на закона за тютюна Валери Симеонов прокарва текстовете за горивата.

Срещу това скочи депутатът Емил Димитров - Ревизоро, който е възмутен, че многократно е отлагана регистрацията на производителите на горива. Димитров е притеснен, че така те никога няма да се регистрират.

Според него промяната казвала, че тези, които досега не са се регистрирали, няма да се регистрират никога. Даваме индулгенция, недоволен е Ревизоро. Политика се прави с пари, а парите идвали от събираемост.

Валентин Златев: Има една група бизнесмени, които не искат да бъдат регулирани

Валентин Златев: Има една група бизнесмени, които не искат да бъдат регулирани

Подробните касови бележки от бензиностанциите стигнаха до Брюксел и ВАС

Емил Димитров заяви и че преди избори реформи не се правят. Отделно на това според Димитров премиерът е изнудван и това щяло да продължи. Нека му помогнем, настоя още той.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не се съгласи с катастрофичната картина, очертана от Ревизоро. Отлагането на текста за регистрацията на производителите на горива било техническо.

Социалистът Таско Ерменков обаче се притесни от това, че изнудват премиера. Високо легални търговци са регистрирани, защити се Емил Димитров . В момента се случва нещо - тези, които не са регистрирани, не желаят да се регистрират, какви са мотивите, аз не искам да гадая, подчерта Ревизоро. Факт според него е, че някои хора ходят при премиера и преди избори го изнудват.

Въпреки споровете в зала депутатите гласуваха с още три месеца да бъде удължен срокът за регистрация на лицата, занимаващи се с търговия на едро с нефт и продукти от нефтен произход.

Припомняме, миналата седмица от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива бяха поставени в странна ситуация - дали да излизат на протест, или да изчакат, докато видят какъв ще е резултатът от гласуването на депутатите днес.

Въпреки че първоначално бяха анонсирали, че готвят безсрочни протестни действия - "Жълти жилетки" до приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за горивата, след като стана ясно, че лидерът на НФСБ Валери Симеонов е внесъл предложение в Народното събрание да бъде удължен срокът с 6 месеца за регистрация на ЗИД на Закона за горивата, те заявиха, че освен да гърмят шампанското, няма какво друго да направят. От Асоциацията все пак запазиха протестната си готовност.

Търговците на горива притеснени, че монополът спира функционирането на пазара

Търговците на горива притеснени, че монополът спира функционирането на пазара

Обявяват протест: : "Не на монопола, не на лобисткия закон!"