Президентът Румен Радев ще приеме на 26 август от 10:00 часа на "Дондуков" 2 кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията на 22 август държавният глава определи настоящия служебен министър-председател и председател на Сметната палата за служебен премиер и му възложи да предложи състав на служебен кабинет.

Припомняме, че първият избор на Радев за служебен премиер бе зам.-председателят на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева. Президентът обаче отказа да подпише указ за назначаване на правителство заради присъствието на Калин Стоянов в състава на МС.

Горица Грънчарова-Кожарева се оплака от оказан натиск и подаде сигнал до главния прокурор. Това накара Румен Радев да потърси друг кандидат за служебен премиер. С оглед на непопълнената "домова книга" президентът се спря отново на Димитър Главчев, като му даде срок до 26 август да представи състав на МС.

По-рано тази седмица вицепрезидентът Илияна Йотова подчерта, че Радев няма да подпише указ за назначаване на служебно правителство, ако сред министрите отново присъства името на Калин Стоянов.

Румен Радев заръча на Главчев да бори купения и корпоративния вот

Румен Радев заръча на Главчев да бори купения и корпоративния вот

С правителството си да докаже, че няма зависимости