Решаването на кризите изисква решителни действия. Приветствам усилията на правителството за осигуряване на газ." Това заяви държавният глава Румен Радев по време на посещение в Боровец.

По думите му определени кръгове говорят лъжи и всяват напрежение, като се стремят да си осигурят облаги от създалата се ситуация. "Определени посредници и лобисти просто губят нервите си при мисълта, че може да им се отнеме възможността да печелят от кризата, която сами предизвикаха", заяви държавният глава."

Ситуацията винаги е тежка там, където ПР-ът е повече от работата, изтъкна Радев. Той сравни кабинета Петков с предшественика му Борисов, който "разхвърли едни тръби по полето и те ръждясваха с години". Същият проблем има и след кабинета Петков, при който въпреки смело обявения Акт 16 на газовата връзка с Гърция до 30 август, има много несвършена работа и редица забележки. 

МЕ отхвърли обвиненията, че блокира газовата връзка в Гърция

МЕ отхвърли обвиненията, че блокира газовата връзка в Гърция

Няма нито заповед, нито протоколно решение за спиране на вписването

Домакинствата и бизнеса искат евтини и надеждни доставки на природен газ. Това е кризата, която служебното правителство ще решава, добави Радев. Президентът посочи, че е дал свобода на служебните министри сами да избират екипите си, за да постигнат по-голяма ефективност.

Президентът заяви, че диверсификацията на доставките на газ е един от водещите приоритети.

Държавният глава коментира и напрежението между него и БСП от последните дни. По думите му разрива не е между него и БСП, а между партията и левите избиратели.

Кирил Петков: След една крачка напред - две назад по всички линии

Кирил Петков: След една крачка напред - две назад по всички линии

Петков пита за рокадата в НАП без да уточнява за миналото на Румен Спецов