Новосформираният преди два дни редовен кабинет трябва да подаде оставка незабавно, а в момента няма нужда от промени в Конституцията. Това заяви на брифинг в кулоарите на парламента независимият депутат Радостин Василев.

"Свидетели сме на едно огромно лицемерие - вчера поставих въпроса на Росен Желязков, че в деловодството на НС има искане за имунитета на Бойко Борисов и внесени допълнителни доказателства. Втори ден функционира правителството на срама, което обедини необединимото - ПП/ДБ и ГЕРБ. Това е кървавата коалиция "Гепи", която вече се вижда, че не може да функционира нормално и в един много близък момент ще се самоизядат", констатира отцепилият се от ПП народен представител.

Критики оправи и към това, че ДПС ще прави конституционна реформа заедно с ПП/ДБ. "Вчера г-н Пеевски нещо грухтеше от първия ред, когато казах, че неговото членуване в комисия по конституционна реформа е огромно предизвикателство пред гражданското общество, каза Василев, който не спести критики и на "Възраждане", тъй като излезли от зала и дали възможност Пеевски да бъде избран в комисията.

"Не мога да повярвам, че депутатите от ПП/ДБ ще правят конституционна реформа с мафията, това, което те самите наричаха "мафия", която ние заедно наричахме "мафия" - ГЕРБ и ДПС", продължи депутатът.

анкета

Има ли бъдеще кабинетът Денков/Габриел?

Виж резултати

Да, ще изкара пълен мандат 18.8%

Ще работи поне 18 месеца 19.6%

Ще изкара до първата ротация - 9 месеца 17.9%

Бъдещето са изборите 31.2%

Отивам на море 12.5%