Изпълнителното бюро на БСП излиза с изявление тази сутрин, с което отрича твърдения за смяна на делегати от ръководството на партията преди Конгреса на партията.

Припомняме, че именно това твърдение и обвинение отправиха преди пленума на БСП, който през уикенда не успя да събере кворум, социалистите Кирил Добрев и Костадин Паскалев.

Кирил Добрев плаши Нинова: Бъди под напрежение!

Кирил Добрев плаши Нинова: Бъди под напрежение!

Над 50 делегати на Конгреса на БСП са отстранени в разрез с устава, според Костадин Паскалев

От ИБ на БСП заявяват, че самото ръководство на партията не може да сменя делегати, а това се прави единствено и само от общинските и районни конференции на местните структури. Има едно делегатско място, което ще остане празно, тъй като титулярът е изключен от партията. Не се посочва името на изключения от партията.

Промени е направила Видинската партийна организация, където цялото ръководство напусна партията преди предходните парламентарни избори. Естествен процес е смяната и изпращането на нови делегати, които да присъстват на Конгреса.

Промени има и при пловдивските социалисти, където преди близо година е започнал пълен цикъл отчети и избори в шестте района на града. При пълен цикъл отчети и избори се избират изцяло нови органи, в това число и нови делегати на Конгреса, което могат да направят единствено и само местните организации, уточняват от БСП.

Останалите нови делегати са от местни структури и в единични случаи.

От Изпълнителното бюро на БСП обобщават, че от над 950 делегати на Конгреса, промените са по-малко от 5% и всички те са направени в съответствие с Устава на БСП.

ИБ на БСП заявява: Лъжите и спекулациите целят дискредитиране на Конгреса, което ние няма да допуснем.

Зимата провали пленума на БСП

Зимата провали пленума на БСП

Заседанието на Националния съвет на партията се пренасрочва за петък