Пленумът на вътрешната опозиция в БСП не събра кворум, за да заседава легитимно. С четири души не стигна кворумът на вътрешната опозиция. По този повод се чуха обвинения, че е имало обаждания и е оказван натиск върху членове на пленума.

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов припомни, че легитимният орган да взема решения е Националният съвет, не Изпълнителното бюро, нито пък председателят.

Той бе лаконичен относно данните за оказван натиск върху леви да не участват, но призна: "Имаме такива данни и информация." Това ясно показва нивото, до което сме стигнали, възмутен е той.

Нинова се страхува от пленума, обвини я Красимир Янков

Нинова се страхува от пленума, обвини я Красимир Янков

Станишев е срещу промяна в Конституцията, добра е, проблемът е, че не се спазва

Вътрешната опозиция е против проекта на нова Конституция на ГЕРБ и свикване на Велико Народно събрание (ВНС), стана ясно от коментара на Янаки Стоилов. Той коментира напрежението в обществото. Изходът от тази ситуация е в оставката на правителството, на главния прокурор и отказа на парламентарните групи да приемат проучвателен мандат в този парламент, категоричен бе социалистът. Решението било в радикално законодателство, а не в конституционни упражнения.

Стоилов призова членовете и симпатизантите на левицата да се включат в протеста на 2 септември с мирен протест и без да засяга правата на останалите граждани.

БСП си играе на пленуми

БСП си играе на пленуми

Владимир Москов моли съпартийците си утре да няма пленум

Левите са притеснени от липсата на яснота около избора на нов председател и неяснотите с изборните книжа. Затова червените зоват членовете да са внимателни по време на вота за лидер.

Те са възмутени от вчерашното писмо на временния председател Владимир Москов, в което той призовава социалистите да не идват на днешния пленум.