Хората по митингите, които са без маска, убиват. Това заяви председателят на комисията по култура и медии в НС и бивш министър на културата Вежди Рашидов в студиото на БНТ. Вежди Рашидов е възмутен, че не забелязваме, че лекарите с в рискова ситуация и боледуват, разболяват се. Няма кой да лекува, затова и съпругата ми вместо да си вземе почивен ден, ходи на работа - защото няма кой, обясни Рашидов.

Генерал Мутафчийски ни предупреди как да живеем, за да оцелеем, а ние му се подиграхме, посочи депутатът и заяви, че разбира председателят на Националния оперативен щаб за това че се е обидил: "И аз бих се обидил."

Рашидов иска да чуе улицата - посланието засега е само яйца и павета

Рашидов иска да чуе улицата - посланието засега е само яйца и павета

100 пъти би глобил онези, които хвърлят яйца по паметници на културата

Кой е готов в света за пандемията, защо го критикуват Борисов, недоумява Рашидов, според когото българите сме странни хора, за да не разбираме, че премиерът е направил всичко възможно.

Продължаващия конфликт между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов," Вежди Рашидов определи като "в детска градина" - двама големи мъже, генерали, се дърлят. Според бившия министър на културата те трябва да направят крачка пред народа, който е затворен по домовете си.

"Премиерът и президентът са артисти. Животът и политиката са голяма сцена. Те обаче са големи мъже и трябва да намерят път един към друг. Готов съм да бъда посредник. Държавата има нужда от такова мъдро поведение, мъжко поведение. Не подценявам нито единият, нито другият", каза той.

"Или сме късогледи, или сме просто проклети. Навсякъде икономиката е блокирана, бюджетите навсякъде не са такива, каквито бяха", заяви Рашидов, според когото проблемът не е дали е готова държавата, а дали хората са готови да разберат, че има тежък проблем.

Рашидов призова Радев да извади държавата от "този врящ котел"

Рашидов призова Радев да извади държавата от "този врящ котел"

По думите му е станал свидетел на разрухата на държавността с властването на анархията

Държавата не се състои от театри и ресторанти. В момента може и да умрем - на кантар сме, посочи вече сериозно Рашидов и апелира да има разбиране. Той обаче не отговори директно на въпрос дали театрите трябва да затворят. "Все пак щом затваряме читалища, библиотеки, фабрики и ресторанти, трябва всички да са под еднакъв знаменател. Имаме проблем", обясни обаче Вежди Рашидов.

Рашидов коментира и предложението на настоящия културен министър всеки посетител да преминава през бърз тест преди да влезе на театрално представление: "Ами след това може и за лумбаго да ги видим... Защо да не направим и аптеки пред театрите."

Банов отговаря на Рашидов: Еманципиран съм си по рождение, името ми е Боил

Банов отговаря на Рашидов: Еманципиран съм си по рождение, името ми е Боил

Не ме е страх да налагам глоби