Аз съм печелил избори, така че не знам дали това е най-правилният начин. Когато реша ще го направя и това.

Това каза пред журналисти в парламента министърът на културата Вежди Рашидов в отговор на въпрос за исканата му оставка по време на протест в защита на служителя от Националната галерия Владимир Руменов.

В мен има битка между артиста и министъра, оправда емоцията си Вежди Рашидов
Обновена

В мен има битка между артиста и министъра, оправда емоцията си Вежди Рашидов

Той отрече да е уволнявал един от критиците си и дори помоли да го възстановят на работа

Министър Рашидов заяви, че след болестта вече от нищо не се притеснява, включително и от исканата оставка. Той бе категоричен, че би се притеснил, ако училището във Варна за децата не става, ако Ларгото не беше станало и ако бяхме загубили европейски пари.

Тук да си правите купоните, призова Рашидов от антична „Сердика” в Ларгото

Тук да си правите купоните, призова Рашидов от антична „Сердика” в Ларгото

Откриха реставрирания античен комплекс

„Щях да се притеснявам, ако театърът в Пловдив, който три години беше пепел и сажди не беше станал”, коментира министър Рашидов.

Уволниха един от критиците на Рашидов
Обновена

Уволниха един от критиците на Рашидов

От 19:30 има протест пред Националната галерия в защита на Владимир Руменов

"До вчера не знаех, че този човек работи там, не го познавам и директорката на музея има права и в крайна сметка, ако не е доволна от работата, тя има право да го освободи. От нея се иска да работи музеят”, коментира още Рашидов.

Министърът изрази възмущението си от факта, че го питат за уволнение, за което той изобщо не отговаря и върна въпроса към журналиста Сашо Диков с думите: „Аз питам ли те – колко пъти си уволняван от телевизии?”.



Министър Рашидов припомни, че още вчера е помолил да бъде върнат човека на работа, ако той е полезен и обясни, че директорката е издирвала въпросния г-н Руменов в продължение на три месеца, за да му връчи заповедта за уволнение.

Станала е една беля, тя не е гледала сутрешното предаване, чака го три месеца да се върне от болнични, защото не може да го намери да му връчи заповедта”. Така коментира министърът съвпадението на телевизионната изява и акта на уволнението.