Министерският съвет е изпълнил всички свои ангажименти във връзка с отпечатването и разпространението на изборните бюлетини за извънредните избори на 12 май, спазвайки процедурите и буквата на закона, се казва в изявление на МС.

Уточнява се, че количеството от 8 млн. 343 хил. бюлетини е било заявено и получено от печатницата, избрана след провеждането на обществена поръчка в сроковете, заложени в договора за изпълнение.

Всички заявени от МС и отпечатани бюлетини са получени от областните администрации на 8 май 2013-та година.

От Дондуков 1 опровергават появилите с в публичното пространство твърдения, че има "арестуван" служител на администрацията на МС.

"Нашите взаимоотношения с тази печатница са приключили на 8 май, категоричен е премиерът Райков.

По думите му Министерски съвет няма задължение по Договор и по съществуващите в страната закони да осъществява постфактум контрол върху дейността на печатницата.

Всичко, което сме поръчали е получено и разпространено. Няма служител на МС, който да е бил арестуван или спрямо когото да е образувано предварително производство. Всички останали коментари ще бъдат направени след изборите като функция от установените от прокуратурата факти и обстоятелства, заявява още премиерът.