Депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ Явор Божанков сподели видео в социалната мрежа "Фейсбук", в което се вижда как е нападнат от депутата от "Възраждане" Коста Стоянов. В крайна сметка до нещо по-сериозно не се е стигнало, тъй като се намесват други депутати от "Възраждане", които защитават Божанков физически.

Стълкновението се случва в сградата на Партийния дом и в част от кулоарите на парламента, в която журналистите нямат достъп. От публикуваното видео не става ясно и какви са причините за сблъсъка.

По този повод Божанков написа: "Днес бях нападнат от народен представител от проруската "Възраждане" в кулоарите на Народното събрание. С викове "ей, пе*ал, ей пе*ал". Това не е първият подобен случай. Много са. Споделям го, за да си дадем сметка на какво са способни тези хора и какво ще се случи, ако бъдат овластени", притеснен е Божанков.

По традиция в последните дни на един парламент, депутати стигат и до физическа разправа. Това много често се случва и пред камерите показно. В предишния парламент обект на такава разправа беше депутатът Манол Пейков, но не е да не се е случвало и преди, например разправията между колегите-депутати от редиците на патриотите Волен Сидеров и Валентин Касабов през 2018 г.

В защита на комунизма БСП отне думата на Атанасов

В защита на комунизма БСП отне думата на Атанасов

Рая Назарян не успя да овладее Гуцанов и Свиленски

По-късно пред медии Явор Божанков отрече да е провокирал по някакъв начин депутата от "Възраждане" Коста Стоянов. Случката се разви в недостъпната за медиите част от сградата на Партийния дом. А Божанков е качил видеото, за да се види какви са "Възраждане" и какво би се случило реално в обществото, ако тези хора получат реална власт.

Народният представител от ПП-ДБ заяви, че именно Стоянов първи го е нагрубил, а отдава агресията му на приетите вчера промени в Закона за училищното и предучилищното образование.

"Колегите от "Възраждане" редовно ни казват, че ще отидем в Белене и ще чукаме камъни там", сподели Явор Божанков. Според него обаче е недопустимо в държавна институция да се оказва физическо насилие от един народен представител спрямо друг.

На въпрос на News.bg дали обмисля да съди депутата от "Възраждане" Коста Стоянов, Явор Божанков отговори, че ще вземе мерки срещу него. "Възраждане" няма да постигнат целта си и да изплашат, притиснат или да забранят на някого да говори, закани се Божанков.