Снимка: Emaxpress
3 преписки срещу Искра Фидосова стартира парламентарната антикорупционна комисия - за конфликт на интереси, съмнения за корупция и парламентарна етика.

Това съобщиха депутати от комисията при открити за медиите разисквания по внесен в 14 ч. днес сигнал срещу Фидосова от депутати от Коалиция за България, сред които Корнелия Нинова.

Според сигнала Фидосова не е обявила размера на кредитите си и се иска проверка на произхода на средствата, с които Фидосова обслужва кредитите си.

Иска се комисията да провери дали Фидосова не е съвместявала дейността си на нотариус с тази на депутат, както и да се произнесе дали не е уронила престижа и авторитета на народния представител, съобщи Яне Янев.

Според него си струва да се разгледа въпроса кой има интерес да не са публикувани декларациите на депутатите.

Той изтъкна, че Сметната палата не го е направила, а това е трябвало да стане в 60-дневен срок. „Това е безобразие от страна на Сметната палата", коментира Янев.

Председателят на комисията и лидер на РЗС каза още, че лично той е отправил въпрос към депутати от Коалиция за България защо отправят публично обвинения към Фидосова, без да са сезирали парламентарната комисия за борба с корупцията и изтъкна, че още днес е постъпил сигналът.

Припомняме, според данните изнесени от Корнелия Нинова фидосова има над 6 хиляди лева месечни вноски за погасянаве на кредити.
От БСП питат как с депутатска заплата успява да стори това.