Поне 3-4 кръга на преговори между ГЕРБ и Реформаторския блок и подписване на анекса към коалиционното споразумение в края на месеца или най-късно - началото на февруари.

Това прогнозира пред журналисти в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на парламентарната група на блока Найден Зеленогорски преди първата среща между работните групи на двете партии.

"Налагаме много сериозно темпо", увери Зеленогорски и посочи, че и в ГЕРБ искат още по-добро темпо за правене на реформи. "Реформаторите" имат и определен срок на търпение да видят реформите направени, а именно - от три до шест месеца. "Ние сме заложили в нашата декларация, че на третия месец трябва да се погледне напредъка на съдебната реформа", разкри Зеленогорски.

"Аз лично ще предложа да напуснем мнозинството", отговори той на въпроса какво би се случило, ако и след това време няма приключени и успешни промени.

Съпредседателят на ПГ на блока обаче изрично подчерта, че не иска думите му да звучат като ултиматум, а само като притискане на министерствата и парламента да си свършат работата.

ГЕРБ и реформаторите бистрят коалиционните си отношения

ГЕРБ и реформаторите бистрят коалиционните си отношения

Цветан Цветанов се надява днес да има конкретика

"Борисов обеща, че ефективна и бърза съдебна реформа ще се случи. В този смисъл не искам да бъда изненадван по отношение на антикорупционното, правосъдното и изборното законодателство", загатна преди разговорите Найден Зеленогорски и увери, че от РБ ще държат и на всички останали свои приоритети - образование, здравеопазване, икономика, администрация.