Времето за реформи в България невъзвратимо закъсня поради отлагането им тогава, когато бяха възможни и обществено приемливи. Това заяви пред News.bg социалистът Иво Христов по темата за Бюджет 2020.

В момента имаме едно уморено и изтощено общество, което вече не вярва на никого, подчерта той. Българите разбират, че съществените, важните въпроси на нашето общество не се поставят, не се разглеждат и, за съжаление, не се разбират в техния драматизъм, смята червеният депутат.

Според него страната все повече потъва в социална, икономическа и демографска посредственост. За оставката на социалния министър Бисер Петков той каза, че не разбрал защо идва отстраняването му. Не разбрах защо бе сменен господин Бисер Петков, каза той. "Той е изкупителна жертва. Това е опит да се доизкара мандата. Знаем, че голяма част от министрите играят ролята на бушони", категоричен бе Христов.

Бюджет 2020 - в пасивна защита срещу рецесията

Бюджет 2020 - в пасивна защита срещу рецесията

Петър Илиев разсъждава върху цифрите и аргументите, и критиките

За предстоящия избор на нов шеф на КПКОНПИ червеният депутат застава зад Сотир Цацаров, тъй като го познава от дълги години и са били състуденти. "Аз лично адмирирам господин Цацаров като персона. Смятам, че той притежава професионални качества в едно по-депрофесионализиращо се, за съжаление, съсловие", коментира депутатът от БСП. Той обаче се опасява, че Сотир Цацаров ще стане "заложник на изначално сбърканата философия" на този орган."

Дизайнът на този орган е направен така, че той винаги да зависи от съответните властимащи. Властимащите са тези, които избират председателят на комисията", коментира още професор Иво Христов.

Нинова ще гласува против Цацаров за шеф на КПКОНПИ

Нинова ще гласува против Цацаров за шеф на КПКОНПИ

Това било личното й мнение, което червеният депутат сподели пред медиите в кулоарите на парламента

"Аз лично приветствам Сотир Цацаров за председател на този пост, но си мисля, че тук проблемът не е дали кандидатът е с добри или лоши професионални качества, а въпросът е чисто политически", допълни той. Според него досега КПКОНПИ имала "нещастието да бъде управлявана от едно абсолютно недоразумение, което допълнително я загроби във всяко едно отношение".

Ние имаме тежки проблеми с корупцията на всички нива, категоричен бе Иво Христов.

Съвет от юристи и нов правилник иска Цацаров за КПКОНПИ
Обновена

Съвет от юристи и нов правилник иска Цацаров за КПКОНПИ

Активна работа с медиите предвижда настоящият главен прокурор

Повече в интервюто на Диляна Панайотова с Иво Христов.