Инициативен комитет от 37 души с председател Велислав Величков внесе документите за регистрация на Лозан Панов и Мария Касимова - Моасе за президент и вицепрезидент на България в 16.30 ч. днес.

Влизаме с голяма надежда в тази кампания - да бъдат чути нашите послания, на Лозан Панов, да се вдигне високо темата за независимостта, правото и демокрацията и запазване духа на парламентаризма в държавата, подчерта Величков пред медиите. Той призова да се включат всички сериозни кандидати за президенти в тези избори в дебата - да не обясняват, че им липсват правомощия, а да покажат как ще уплътнят правомощията на президента за реални промени в съдебната власт и системата на правото в държавата.

Без да се изчисти правосъдието, нищо друго в държавата не може да заработи, колкото и пари да се съберат, те ще бъдат откраднати, когато има престъпление без наказание, категоричен е Величков. Той смята, че това трябва да е централният момент на кампанията.

Лозан Панов очаква подкрепа от свободомислещите българи, вице ще му е Мария Касимова

Лозан Панов очаква подкрепа от свободомислещите българи, вице ще му е Мария Касимова

Мисията му била да служи на истината и добродетелността

Относно това дали ИК на Лозан Панов води разговори с други партии, Велислав Величков отговори, че не са разговаряли, нито са търсени от нито една партия досега, нито от Демократична България, нито от ИБГНИ, но са участвали на протести с тях.

Надяваме се на партии, които са въздигнали демокрацията, върховенството на правото..., каза той и още веднъж добави, че партиите от демократичната общност с такава ценност ще имат възможност, ако имат желание да подкрепят тази кандидатура, защото това трябва да са и техните цели. Нищо не може да се направи от президентството, без участието на Народното събрание, добави той.

Величков заключи, че очакват подкрепа от демократичната общност и свободните хора, които не са намерили избор в другите президентски кандидатури.

Лозан Панов излиза в неплатен отпуск до 22 ноември

Лозан Панов излиза в неплатен отпуск до 22 ноември

Заради кампанията му в изборите за президент