Председателят на ВКС Лозан Панов ще бъде бъде в неплатен отпуск от 5 октомври до 22 ноември 2021 г. заради участието му в предизборната кампания за президент и вицепрезидент на Република България.

Съобщението за това идва от пресцентъра на ВКС.

В него също така се посочва и че през този период функциите на председател на Върховния касационен съд ще бъдат изпълнявани от заместника на председателя и ръководител на Търговската колегия на ВКС Дария Проданова.

Лозан Панов очаква подкрепа от свободомислещите българи, вице ще му е Мария Касимова

Лозан Панов очаква подкрепа от свободомислещите българи, вице ще му е Мария Касимова

Мисията му била да служи на истината и добродетелността

След като в събота Лозан Панов обяви намерението си да участва в политическата надпревара за "Дондуков" 2, издигнат от Инициативен комитет, на преден план излезе въпросът за формата, под която той ще напусне Висшия съдебен съвет и върховното съдилище. Тази седмица на Пленума на ВСС беше последната възможност да се гласува една евентуална негова оставка, ако той подаде такава предсрочно заради изтичането на мандата му като шеф на ВКС в началото на следващата година. 

Миналата седмица ВСС гласува и хронограмата за провеждането на изборите за нов председател на Върховния касационен съд. Въпросът с гласуването във ВСС стоеше и заради внимателно наблюдавания кворум, особено при настоящето напрежение и покрай призивите за оставки на останалите изборни членове от съдийската квота

ВСС не е изненадан от кандидатурата на Лозан Панов
Обновена

ВСС не е изненадан от кандидатурата на Лозан Панов

Според Магдалинчев това не променя избора на нов шеф на ВКС