"Републиканци за България" са с амбицията да спечелят като новосформирана партия първите си избори - тези за кмет на Благоевград, като предстоящи в най-близко време.

Благоевград за нас е изключително важен. Знаем какво направи Атанас Камбитов за града. Когато минаваме покрай Благоевград, виждаме, че над 90% от жилищните блокове са обновени чрез Националната програма за енергийна ефективнос, посочват от пресцентъра на "Републиканци за България".

Припомняме, че Атанас Камбитов беше избран за кмет на Благоевград от ГЕРБ, но преди месец официално премина към новоучредената политическа формация на Цветан Цветанов. Камбитов загуби последните избори за местна власт, но и спечелилият Румен Томов бе бламиран.

Атанас Камбитов напусна ГЕРБ

Атанас Камбитов напусна ГЕРБ

Решението било тежко, но осъзнато....

Републиканците си поставят за цел да използват тази експертиза, която беше създадена по време на управлението на Атанас Камбитов. Сега в Благоевград има липса на адекватна администрация, която да може да решава проблемите на хората и да бъде в постоянна връзка с тях", коментира Цветан Цветанов.

Днес бе учреден и първият офис на "Републиканци за България" в Благоевград. Те залагат на символиката - празникът на Свети Мина, която знаят, че ще им донесе късмет в предстоящата предизборна кампания, убеден е Цветанов.

Председателят и зам.-председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов и Павел Вълнев заедно с областния координатор за Благоевград Атанас Камбитов, Георги Икономов и общинският съветник от Сатовча Венци Манов се срещнаха с членове и поддръжници на партията и в община Сатовча.

Днес от партията съобщиха и за официалното признаване на партията "Републиканци за България" от Софийски градски съд.