Ресторантьорите искат да бъде въведен "зелен сертификат" в държавната и общинска администрация, в които е едно от най-големите струпвания на хора.

"Вместо това, вече открито се говори за локдаун и се казва, че подкрепа за бизнеса няма да има! А се говори за локдаун, защото въведените мерки са половинчати, дискриминационни и очевидно не дават ефект. И отново ще ударите най-много тези, които за пореден път реорганизираха бизнеса си, за да спазват правилата, на моменти безумните правила, наложени от вас", пише в позиция на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружение на заведенията (СЗБ). 

Ресторантьори и хотелиери на протест в цялата страна

Ресторантьори и хотелиери на протест в цялата страна

Те искат да имат решение на тази ситуация

Не се предвиждат компенсации за българския бизнес, ударен от зеления сертификат и това е подигравка, пишат от двете организации. Позицията им е след изявление на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, на вицепремиера по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министъра на икономиката Даниела Везиева.

Ресторантьорите изтъкват, че има регистриран над 80% спад в оборотите и настояват за безплатни бързи тестове, както беше в цяла Европа. Искат да се признаят тестовете за антитела.

Ресторантьори за Кацаров: Продължава да чертае разделителни линии в обществото

Ресторантьори за Кацаров: Продължава да чертае разделителни линии в обществото

Те настояват за оставката на служебния здравен министър

"Фалшиви мерки! Фалшиви локдауни! Фалшиви обезщетения! Фалшиви сертификати! Фалшиви хора", завършва позицията на двете организации.