"Не е честно, не е редно и ние не сме съгласни.". Така пишат от Българската асоциация на заведенията и от Сдружението на заведенията в България по повод изискването в заведенията да се допускат хора само със зелен сертификат, а това да не е задължително за парламента.

"На всичкото отгоре се обсъжда, при евентуално въвеждане на "зелен сертификат" в Народното събрание, всички ние като данъкоплатци да плащаме тестовете на неваксинираните високоплатени депутати и чиновници", пишат ресторантьорите.

Костадинов се закани да влезе с избирателите си в парламента, ако и там искат Зелен сертификат

Костадинов се закани да влезе с избирателите си в парламента, ако и там искат Зелен сертификат

Няма да допуснем това, пише той за Зеления сертификат в НС

В сегашната си позиция те твърдят, че като работодатели не били искали въвеждането на "зелен сертификат" за обектите си, макар че именно от тях тръгна идеята да се отворят заведията срещу сертификат, за да имат някакъв оборот. С министерска заповед сме принудени да го спазваме и никой не поема тестовете на служителите ни, пишат ресторантьорите.

"Тежката дискриминация по темата трябва да спре! Не може правилата да важат за едни, а демонстративно да се пренебрегват от тези, които ги въвеждат", се казва в позицията.

Въвеждат зелен сертификат за всички работещи към МОН

Въвеждат зелен сертификат за всички работещи към МОН

Няма да се иска сертификат от деца и от граждани за приемната

Всички ние виждаме, че ковид кризата се задълбочава не само у нас, но и в целия свят. Време е да се поеме отговорност и да се преосмисли обхватът на "зеления сертификат", така че той или да обхване целия обществен живот, или да отпадне като изискване.

Припомняме, по-рано през деня депутатите отложиха разглеждането на въпроса за въвеждане на Зелен сертификат в сградата на парламента.

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че депутатите ще се сблъскат с гнева на народа.