Екстремните шофьори скараха депутатите. Народното събрание отхвърли на второ четене текст, който предлагаше шофьорите, превишаващи драстично максимално допустимата скорост, да влизат в затвора. Спорният текст гласи: "Който при управляване моторно превозно средство превиши максимално разрешената скорост с над 60 km/h, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода до три години".

Сериозни глоби и отнемане на МПС вместо затвор, поиска депутатът от ДПС Четин Казак. Освен това, мястото на този текст не било в Наказателния кодекс, а в Закона за движение по пътищата.

Емил Димитров-Ревизоро от Патриотичния фронт (ПФ) също скочи срещу текста. Според него с тези разпоредби се обявявали всички шофьори автоматично за престъпници. Откакто ГЕРБ е на власт 25 пъти е променян законът, изтъкна патриотът. Резултати обаче нямало и едва ли от 26-ата промяна ще намалеят престъпленията по пътищата и ПТП-ата. Нека да продължим с административните мерки, обяви той и настоя административните наказания за нарушителите на пътя да бъдат завишени в двоен и троен размер. Ревизоро настоя още за превенция на нарушенията на пътя. Да ги стреляме на място, иронично предложи депутатът.

Цветомир Михов от ГЕРБ пък е притеснен кой ще влиза в затвора за случаи със служебен автомобил. Шефа на НСО ли ще вкараме в затвора, че шофьорите на НСО карат най-бързо, недоумява герберът и призова да не се залита в крайности.

Българите не обичат да му бъркат на две места. Едното е джобът, скочи срещу текстовете и Тунчер Кърджалиев, който настоя за нарушителите да има по-строги финансови санкции.

Реформаторът Петър Славов склони да се смекчи текстът, като предложи в затвора да влизат рецидивистите на пътя. Това не бе прието. 

И Димитър Байрактаров от ПФ смята, че текстът е недопустим. Кой сега е популистът, попита той.

Четин Казак се изненада от реакцията на патриота, защото се оказа, че Байрактаров е съвносител на спорния текст, срещу който се изказа.