Война между екоминистър Емил Димитров и ВиК - Варна и поредни водни неволи. Воювам с Варна и с Бургас, не искам с никого да воювам, искам всички да имат вода. Това заяви пред БНТ министърът на околната среда и водите Емил Димитров. 11 пъти е предупреждавал водното дружеството във Варна, че трябва да се подготвят за ограничения. По думите му за цяла година ВиК - Варна нищо не е предприело.

Всички си мълчат, критикува Ревизоро. Засега няма опасност от воден режим. Изпълнил съм своите задачи на 300%, другите не са ги изпълнили и на 3%, категоричен бе министърът.

Експерт по водите: Умишлено се създават водни кризи

Експерт по водите: Умишлено се създават водни кризи

Очакват се загуби в язовирите "Ястребино", "Тича", "Камчия"

Въпросът с водата, по думите му, ще стане политически по време на изборите. Другата седмица Емил Димитров ще информира премиера кой не си е свършил работата. Язовир "Цонево" трябва да е резервен за Варна и да е пълен. Водата в него щяла да стигне на варненци за 40 месеца, ако са били изпълнени препоръките на министъра.

Ревизоро е притеснен и за водата в Бургас. Вода имаме, но не я управляваме добре, категоричен бе екоминистърът. Заради неправилни управленски решения язовири се съсипват. Нека съхраним това, което имаме, настоя той. Вода ще има тази година, но ще стане с голям зор, подчерта Емил Димитров. Той не иска да се бие с партийни величия, визирайки кметовете на Бургас и Варна.

Припомняме, на 27 ноември 2020 г. в парламента екоминистър Димитров обяви, че ще има водна криза през 2021 г.

След изказването му лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че е очаквала след изнесения доклад министърът на екологията да подаде оставка.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също излезе на трибуната и поиска оставката на правителството. Според него след думите на екоминистъра в зала трябвало да дойде лично премиерът и да подаде оставка пред депутатите.

Часове по-късно след разговор с премиера Бойко Борисов се оказа, че водна криза нямало да има, а Ревизоро поиска оставката на заместничката си.

Ревизоро: Докато съм министър, вода ще има, след мен ще е трудно

Ревизоро: Докато съм министър, вода ще има, след мен ще е трудно

Водни режими грозят много места у нас, ако няма дъжд и сняг

По темата за Витоша и състоянието на съоръженията за спорт и туризъм в планината Емил Димитров ще иска нов план за управление. Лифтът трябва да се смени, а планината трябва да стане по-достъпна, според Емил Димитров. За мръсния въздух екоминистърът обясни, че очаква до седмица да бъде открит в присъствието на Бойко Борисов на център за наблюдение на всички опасни комини.

Спорове предизвика възстановяването на Княжевския и Драгалевския лифт

Спорове предизвика възстановяването на Княжевския и Драгалевския лифт

Според главния архитект трябва да се използва съществуващото трасе, а от фирмата собственик искат цялостна реконструкция