Българските превозвачи излизат на протест срещу гласуването и приемането на мерките в Пакет "Мобилност" и в София. Това са решили от Камарата на автомобилните превозвачи в България, Националното сдружение на българските превозвачи и Асоциацията на българските предприятия за международен превоз и пътища.

Демонстрацията у нас също ще се състои на 27 март, като участниците ще организират и протестно шествие, което ще завърши пред сградата на Европейската комисия.

Пакет "Мобилност" на косъм да постави началото на края на ЕС

Пакет "Мобилност" на косъм да постави началото на края на ЕС

Това заявиха българските членове на ЕП в своя обща позиция

Организаторите на протеста посочват, че той е наложителен, защото приемането на Пакет "Мобилност" застрашава българската икономика. Според родните превозвачи той е средство за унищожаване на икономиките на периферните европейски държави и за ограничаване на достъпа до вътрешния пазар.

Те са категорични, че ще отстояват правата си до край и ако е необходимо, дори ще започнат инициатива за излизането на България от Европейския съюз.

Припомняме, само преди дни стана ясно, че българските превозвачи готвят нов протест срещу Пакета "Мобилност" в Страсбург. Причината е възможността пакетът да влезе в дневния ред на пленарната сесия на ЕП следващата сряда.