Родопите са блокирани и заклещени в ръцете на ДПС. Това предупреди oтец Боян Саръев пред БиТиВи.

По думите му, подготвяла се "бавно и полека автономия в Родопите". "Автономията всъщност я има, но не териториална, а политическа", обяви той.

"Цялата политическа и икономическа власт е в ДПС, културна автономия, религиозна автономия. Крачката към териториалната автономия е една, която един ден може би ще бъде извървяна, защото Турция има нужда от разширяване", изтъкна още отец Боян Саръев.

По думите му, трябва да сме готови да защитаваме собствената си територия, защото тя не е толкова сигурна, особено при днешната липса на армия и военна отбрана.

По принцип ислямът има претенции за световно господство и в последните десетителия той използва всякакви средства, за да налага това господство, смята още отец Боян Саръев.

"Самата имигрантската вълна, която наблюдаваме от няколко години насам, е една от формите за завладяването на западната цивилизация, за да се налага там ислямът. Виждаме какви масови строителства на джамии има в европейските държави, където все повече се увеличава броят на мюсюлманите. Всичко това не е само за задоволяване на техните духовни интереси, а има по-дълбок и по-перспективен и глобален план", допълни той.